IKS en förening för alla!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Idrottsklubben Standard
Innebandy PF 11/12

En vinst och en förlust för tjejerna söndagens sammandrag
2024-02-12 09:42
Ett härligt gäng kämpande innebandytjejer

Äntligen var det dags för tjejerna att spela sammandrag. På agendan stod matcher mot Nykvarn och Onyx i Björkestahallen. Två duktiga lag som vi mött tidigare.
Första matchen står Nykvarn för motståndet. Innan match nås vi av rykten att Nykvarn pratat med domarna angående vårat fysiska spel. Tjejerna blir försiktiga och törs inte riktigt spela som vi är vana att se dem. De har svårt att komma in i matchen och baklängesmålen kommer.
Alla kämpar och håller huvudet högt trots underläge tidigt i matchen men tjejerna kommer aldrig upp i nivån som vi vet att dom besitter. 
Vi kommer möta Nykvarn fler gånger och då vet vi vad vi behöver träna på tills dess 😊. 

 

Andra matchen är mot Onyx och denna gång går vi ut med mer självförtroende. Onyx har 2 tjejer med som spelar i Röd B serie men det stoppade inte Standards tjejer. De är lite ofokuserade mellanåt och lyckas inte riktigt få ur bollen från egen zon. Tjejerna sliter hårt i både offensiven och defensiven. Det blir tillslut utdelning för Standards fördel. Alva är den som ser till att Onyx hamnar i 1-0 underläge. Trots många fler målchanser i första perioden av våra duktiga forwards Li, Emma, Linnea och Kim så blir det istället Onyx som lyckas trycker dit ett mål bakom storsspelande Jennifer AKA ”Legendifer”.

 

Period 2 startar och backarna får det svettigt. Milla och Moa gör ett jättejobb bakåt likaså back kompisarna Molly och Julia. Bollarna går framåt och Alva fortsätter peppra mot motståndarnas mål. Elise är den som tillslut får en lyckoträff och tar Standard till ledning igen. Jolie och Ebba ligger på motståndarna hårt och lyckas trycka upp spelet innan slutsignalen för period 2 hörs ut i arenan.

 

Period 3 ligger vi på tufft. Greta och Indra kämpar på övre planhalvan likt hela laget. Tjejerna pressar och kämpar som ett lag och har roligt. Äntligen känns det som bitarna börjar falla på plats. Jennifer står bra mellan stolparna, backarna håller tätt och forwards matar bollar på Onyx målvakt. Även Milla har skottlägen. Tyvärr missar många skott målet, men Linnea, som debuterade i Standards färger idag, ser till att det rasslar i motståndets nät för tredje gången under matchen. Hon tar oss till en 3-1 seger (om resultatet skulle räknas men som vi vet att det inte gör) och hela laget gör det väldigt bra!

 

Det va ett glatt IK Standard som hurrade högt i omklädningsrummet efter matchen. Alla i laget ska ha stort beröm. Alla gjorde vad dom kunde idag, krigade och slet hårt!! 


En tråkig erfarenhet var att vissa spelare i motståndarlaget deppar ihop och säger fula saker till våra spelare ute på planen samt drar bort händerna när vi ska tacka. 

Vi är stolta över att vårt lag vinst, oavsett vi vinner eller förlorar, inte hänger med huvudena, inte är skrytsamma utan tackar hövligt och beter sig proffsigt inför de lag vi möter. 


Vi tränare är stolta över vårt lag!

 

Forza IK Standard!

 

 

Referat från söndagens hemmasammandrag för P11/13
2024-02-05 14:38
Elliot Wallin tekar i matchen mot Strängnäs

I går hade vi "hemmamatcher" i Hållstahallen och laget bjöd nog på det bästa sammandraget på länge.

De kämpade, slet och jobbade för varandra och de fick resultat för allt deras slit.

 

Första matchen mot Mesta gör Standard en kanon insats. Det var mycket som stämde och laget spelade enat. Men Mest är ett tufft motstånd som är väldigt spelskickliga och laget förlorar matchen. Laget visade upp en härlig spelglädje och skapade väldigt många målchanser och resultatet kunde sett annorlunda ut. Burväktare Ted som egentligen spelar forward gör en otrolig insats i mål mot Mesta. "Melle" är den som lyckas spräcka nollan på motståndet. Laget bjöd på bra markeringsspel, bra hemjobb och bra kroppsarbete. Extra bra att så många spelare börjar våga gå på avslut. 

 

Matchen mot Torshälla blev en riktig målfest. Vi gjorde några ändringar i laget så ny väktare I målet sattes in, Karl/Lukas. Även kaptenen fick ny position. Att sätta Vilmer som back blev ett genidrag. Torshälla inleder matchen med mål. Laget försvarar bra och backarna gör ett kanonjobb. Bollarna haglar upp till våra löpstarka forwards. Ted är den som reducerar mot Torshälla och resultatet 1-1 är ett faktum. Kalaset va nu igång. Alice Löving dundrar in 2:an, 3:an är lite oklart men målet delas av Ted och Elliot. 4:an är grymma backen Löving framme igen och sista målet får Elliot en dröm träff och smackar upp den i kryllan!! Läckert! Matchen slutar 5-1 till Standard. Torshällas målvakt var duktig idag. Vi hade så många målchanser av "Melle", Alfred, Vilmer och Rivan men deras målvakt storspelade.

 

Match tre för dagen spelades mot Strängnäs, några som laget aldrig tidigare spelat mot.

Det blev ännu en målrik och spännande match. Strängnäs tar en 2-0 ledning tidigt in i matchen. Laget var inte riktigt med från start. Efter några byten hettade det till ordentligt i Standard. "Melle" får en drömträff. Han reducerar genom ett riktigt tjusigt knackmål och Rivan ser kort därefter till att jämna till siffrorna till 2-2 inför pausvilan. Målvaktsbyte sker inför period 2. Lukas får en tuff start och backarna hinner inte riktigt med i svängarna då Strängnäs gör 3-2. Men backarna jobbar upp sig och sliter på, Max gör det förträffligt idag. Det levereras läckra uppspel i rasande fart till våra löpglada forwards. Skottlägen snålas det inte med. Alfred, Rivan, Ville, backarna, men laget hade svårt att få in bollarna i mål. Men så... till slut fick trägen Alfred äntligen utdelning, skam den som ger sig. Han skjuter Standard till ett lika läge 3-3. Laget fortsätter mata bollar på Strängnäs planhalva men snöpligt nog är det Strängnäs som gör både 4-3 och 5-3 innan slutsignalen ljuder. Resultatet känns lite orättvist med tanke på att våra grabbar hade spelet och övertaget större delen av matchen. Vi ser det här som en vinst till Standard.

 

Vilka otroliga killar vi har i vårt lag! Verkligen ALLA gav sitt yttersta och det såg ut som ALLA hade roligt både på plan och utanför planen. Det lyste självförtroende om grabbarna och det kändes att de trodde på sig själva.

 

Forza IK Standard 

 

P11/13:s sammandrag i Skjulstahallen
2024-01-29 08:42

Söndagens matcher spelades på bortaplan men ändå hemmaplan. I vår träningshall, Skjulstahallen agerade Torshälla värdar i dagens drabbningar. Torshälla som vi vet sen tidigare matcher är en svår nöt att knäcka. Så blev det även i söndags. Det var ett taggat Standard som infinner sig i Skjulstahallen när startsignalen går. Vi märker rätt tidigt in i matchen att våran formatering diamanten inte är rätt spelupplägg då Torshälla kommer alldeles för lätt förbi oss och vi blir överkörda. Vi försöker håller ut första perioden och vill få laget att sammanstråla på egen planhalva till periodvilan för att hålla ner siffrorna. Vi väljer att formatera om till det klassiska 2-2 spelet. Det gjorde vi rätt i. Vi märker att hemjobbet blir bättre men har inte så jättemycket framåt. Vi gör det bra ändå, vi är tuffa i närkamper och sliter hårt över planen. Jennifer har en riktigt svettig uppgift som målvakt. Hon räddar flera svåra skottlägen och växer för varje insats hon gör. Vi blev inte mållösa i matchen, Ville gör Standards första mål och det jublas högt!! Ted gör Standards andra mål och vi på bänken får tillfälle att jubla högt igen!! Alla kämpar på bra, både backar och forwards och det blir många "mil i benen".

 

Match 2: Telge. Det blir en ganska fysisk match. Vi får steppa upp oss och bli ännu tuffare. Milla blir utnämnd till söndagens tuffaste back, som även gick igenom på mitten och dånade in ett mål! Flera spelare har börjat förstå hur man ska utnyttja kroppens krafter på ett schysst sätt. Men vi är tyvärr lite för klena framför eget mål och lyckas inte rensa undan i tid och missar i markeringarna. Telge var mycket bra men "Legendifer" storspelade återigen. Vi fick chansen att beskåda X-antal läckra benparader under matchen och flera snygga räddningar. När man gör sådana räddningar är det mer än OK att hon på ett coolt-kaxigt sätt bugar och bockar!! Star! Vi lyckas trycka dit ett mål denna match genom den storspelande Alfred.

Melwin. N ska också nämnas i målprotokollet. Domaren dömde inget mål, men i våra ögon var det mål!

 

Det är inte vem som gör snyggast mål, eller gör mål som är det viktigaste. Alla spelare på planen är lika viktiga och betydelsefulla. Om man gör ett mål betyder det att hela laget har gjort rätt och är delaktiga. Från uppspel till avslut. 

Alla i laget ska ha beröm. De har alla utvecklats och mognat och börjar ta för sig lite mer där ute på planen. Vi vill se ännu mera av det. Spelarna spelar boll riktigt fint emellanåt, hittar luckor, hittar varandra.

 

Som avslut vill vi även lyfta debutanten i Standardtröjan idag. Hugo. Du imponerade! Vilken kämpe, Bra jobbat Hugo. Tack för idag alla Standard stjärnor, ni ska vara så nöjda över er själva efter dagens bravader och stort tack för det enorma publikstödet vi hade!!

 

Forza IK Standard!

Killsammandrag Mariefred
2023-12-16 20:40

En liten sammanfattning.

 

Idag va vi inbjudna att spela sammandrag i Mariefred. Ett väldigt trevligt sammandrag. Bra lag och bra domare. Dagens drabbningar var storklubben Onyx, Järna och Mariefred. 

 

Första matchen mot Onyx blev jämnare än resultatet visade (nu räknas inte resultat men om dom skulle..) vi missar tyvärr som vanligt flera solklara lägen medan Onyx sätter sina chanser. Melvin Melle inledde matchen och tog oss till ledning genom att trycka in en riktig pärla i målvaktens stolprot. Vi jobbar väldigt hårt och samspelt ändå lyckas Onyx ta sig igenom och göra mål på dagens målvaktsfantom James. Första period förlorar vi. Andra perioden steppar vi upp ytterligare ett steg och tänker inte ge Onyx någon lätt match. Bollarna och skotten haglar fram och tillbaka men två duktiga målvakter på vardera sida bommar igen. Rivan är den som först lyckas spräcka räddningssviterna. Tyvärr hinner Onyx kontra innan perioden är slut. Laget gör en sjukt imponerande andra period som slutar 1-1. Alla ska ha en stor applåd!!

 

 

 

Matchen mot Järna började också fördel Ik Standard då våran storspelande Kapten Vilmer gör ett glödhett mål. Vi håller ledningen tills kontring är ett faktum. Vi står upp otroligt bra, så bra att Våran debutant Ted skjuter oss till ledning. Så roligt att se Ted i Ik Standards färger och se hur han för sig ute på planen. Otroligt duktig! Välkommen till laget Ted. Vi hade en till debutant dagen till ära som vi välkomnar varmt, Melvin N. Du gjorde det så bra idag Melvin. Vi vinner alltså första perioden mot Järna med 2-1. Andra perioden blir en svagare historia trots många målchanser från vårt håll. Vi måste bli bättre på att skjuta i fart. Man hinner inte lägga upp bollen för att skotta loss, i innebandy går det fort. James hade det tufft I mål då flera mål kom in via "köks vägen". Vi lyckas få in ett tröstmål via vår starke centerspelare Rivan. Det var nog målet för dagen. Snyggaste på länge. Rivan lyckas knacka in en passning från Ted med backhand. Applåd på den. Vi förlorar andra perioden.

 

Mariefred, dagens sista match blir tuff. Flera spelare är trötta. Men spelarna vägrar ge upp trots skavanker här och var. Vi har sjukt många lägen på mål i matchen. Kapten Vilmer sliter och stångas hårt ute på sin kant, kommer till avslut som tyvärr går utanför. Likaså Rivan, Ted, Melwin och Melle hade möjligheter. Hade dom lägena suttit hade matchbilden kanske sett annorlunda ut. Vi kanske hade fått extra energi i våra trötta ben. Melle flyttas upp i centerposition och rör till det ordentligt för Mariefreds duktiga försvarare. Ville får det största läget någonsin med öppen kasse men skjuter utanför. I övrigt kämpade Ville hårt idag. Nästa gång Ville så sitter den! Karl hade det tufft ute på plan. Hans ben va trötta men Karl tuffade på och gjorde vad han kunde. Han markerade bort bortalaget med bravur!! Ted måste ha sprungit flera mil idag. Vilket hemåt jobb och ansvar han tog i sin första match. Imponerande. Nämnas ska såklart våra storartade tjejer göras. Milla och Jolie. Giganter på planen. Försvarsgeneraler! Tack för era insatser och eran hjälp idag. James insatser i mål ska också uppmärksammas. Bra jobbat keeper!

 

Vi är så stolta över er ska ni veta. Eran utveckling går rakt uppåt. Rivan visar ett otroligt fint uppförande i sammandraget. Han klappar om bortalaget när dom faller, likaså Kapten Vilmer och fler av er. Rivan är även duktig på att styra upp laget ute på planen. Han snackar där ute, ser till att alla har markering mm. Det är en roll som vi vill att flera i laget ska axla. Det är så viktigt med kommunikation. Vi måste ju också så här i sluttampen av sammanfattningen tala om att Milla äntligen fick utdela några berömda Millor på bortalagen. You got Millad haha super bra jobbat idag Milla!

 

Tack för idag Mariefred.

 

Tack för stödet från läktaren. Tack för erat engagemang. Tack! Ge våra små krigare där hemma en bumpfist, dom va grymma idag.

 

Träning Tisdag som vanligt. På torsdag smäller det. Säsongens viktigaste match! Se till att svara på kallelsen nu mammor och pappor 🤩 Tack för idag!!

 

 

 

//Tränarna

Hemma sammandrag Tjejer
2023-12-10 17:47

Fler bilder (+4) >>

Vi vill börja med att tacka alla som ställt upp under dagens sammandrag. Ni är ovärderliga. Tack för era insatser i kiosken, sekretariatet, matchvärdar, hejarklackar och allt stöd från sidan av. Utan er skulle inte tjejerna kunna genomföra hemma sammandrag. Vi tackar även Trosa och Nykvarn för två roliga och underhållande matcher. 

 

Vi mötte Trosa i första matchen. En ny bekantskap. Tjejerna stod upp utan problem under drabbningen. Inga resultat räknas men hade vi gjort det hade vi vunnit matchen rättvist med 3-2. (5-2 räknar vi då domaren dömde bort 2 mål) Tjejerna är starka och samspelta under hela matchen igenom. Dom visar upp bra fokus och kämparanda utan dess like och en otrolig spelskicklighet. Jennifer i mål storspelar. Vilken dunder insats, helt otrolig. Vi tackar för lånet av duktiga 11an Alice Löving från 09gänget som tryckte in 2 mål (1 bortdömt) under matchen. Trosa går till ledning 0-1 inför första pausvila då Mollys fina mål precis i slutsekunderna blir bortdömt. En bit in i period två klipper våran gladiator Milla till och reducerar till 1-1 och matchen börjar bubbla. Inte långt senare får slitvargen Julia fatt på bollen och trycker dit 2-1 och stämningen är på topp. Slut sekunderna närmar sig och urstarka Alice Löving lyckas få målet att rassla igen. Men oturligt nog dömmer domarna bort även det här målet. Vi går till pausvila med ledning 2-1 istället för solklara 3-1. Alice får chansen i tredje perioden igen och smäller till och fastställer slutresultat 3-2. Alla tjejer ska ha beröm för sina heroiska insatser i Trosa matchen. Men värt att nämnas är nykomlingarna och debutanterna Li och Emma som spelade sitt första sammandrag I Standard färgerna. Starkt jobbat idag tjejer. 

 

I paus inför Nykvarn matchen (som förövrigt hade kryddat upp sitt lag lite sen senaste mötet i Nykvarn) blev vi bjudna på en överraskning. Tjejerna bjöd på sig själva och har en dansuppvisning av världsklass som gör att Ik Standard starkt funderar på att öppna dansverksamhet i lokalerna i framtiden haha. Applåder ska ni ha för den otroliga uppvisningen tjejer!!

 

 

 

Stämningen under Nykvarn matchen va det inget att klaga över. Tjejerna va super taggade, avbytarbåset vibrerade av ramsor och hejarop. Fokuset på matchen va inte lika påtaglig som mot Trosa. Ik Standard tampas mot ett bra Nykvarn och en fantastisk målvakt. Det blev lite målvakternas match den här matchen. Resultatet kunde bli hur dom helst. I period 1 lyckas våran 3dje fyra vända 1-0 underläge mot lika resultat 1-1 genom dagens glödheta Julia och hennes tre kompanjoner Ebba, gladiator Molly och Kapten Alva. Molly höll tätt och tog ett jätte jobb på våran planhalva idag. Stabilt och starkt librospel. Kapten Alva snurrade upp Nykvarns backar gång på gång med bravur men avsluten blockerades av motståndets burväktare. Kaptenen gjorde en grymt stabil och trygg insats. Ebba tog också ett stort ansvar i det defensiva och bröt farliga uppspel och levererade fina bolla uppåt i banan. Ebba skadade även foten en bit in i matchen så vi håller tummarna att foten läker fort och att det inte är något allvarligt! Nykvarn hade svårt även dom att få in bollarna bakom våran målvaktsklippa Jennifer. Hon briljerade även i den här matchen. Vilka räddningar hon gör alltså. Nykvarn lyckas till slut se en lucka och gör 2-1. Och en lucka det ser också våran Vessla Indra. Hon trycker in och jämnar ut siffrorna till 2-2 strax efter. Nykomlingen Emma och Roxana sliter hårt ute på sina kanter. Emma stressar ettrigt motståndarna, stör och rör till det för dom medan Roxana ordagrant springer sönder motståndet. Vilka brutala löpningar! Så bra jobbat tjejer. En annan av våra 3 gladiator libros, Jolie gör en stark insats. Hon visar inga tecken på att vika ner sig, inga tecken på att någon ska ta sig förbi. Som ett berg! Väl kämpat. Oturligt är det Nykvarn som lyckas få in bollen innan andra period och inte vi. Vi går till paus vila med 3-2 i baken. Taktiken till period 2 lyder att vi vill att spelarna skjuter mer, inte kastar bort bollarna utan adress, vara tuffare i vårat slott och trycka bort motstånd ur egen zon. Period 2 börjar trevande. Nervöst. Nykvarn gör mål. (4-2) Fjärde 4an med spjutspets Kim, debutanten Li, starka Ines och gladiator Milla, försöker fördjäves ta sig igenom Nykvarns målvakt men utan lyckade resultat. Vi hade så många skott på mål men inget lyckas smita igenom. Kim sliter, bryter och löper som en tok likaså Li som har många lägen att hänga dom. Ines blockerar uppspel på vänsterkanten och levererar riktigt vassa passningar upp i motståndet zon. Milla gör som Milla alltid gör..sliter brutalt hårt på libro position. Plöjer undan motståndet och hjälper Jennifer i mål. Milla får några fina löp upp i banan och skottar utifrån. Men bollarna i period 2 vill inte in. Period 3 startar med mål Nykvarn (5-2). Vi får ett friläge strax utanför Nykvarns målgård. Indra med självförtroende som självaste Zlatan går fram och trycker dit den. Reducerat 3-5. Sen har Nykvarn mest flax i matchen trots Legendifers brutala insats idag. Spelskickliga och löpstarka krigaren Maja och hennes crew bestående av (Milla,Molly,jolie) Moa och Greta gör vad dom kan ute på planen. Maja är stark i närkamper, bryter uppspel, spelar upp och sliter hemåt för att hjälpa till. Moa gör likt våra andra yttrar ett hårt jobb vid sarg och grisar till sig bollar nere i hörn. Så bra jobbat idag Moa. Greta utvecklas efter varje träning och match hon gör. Greta stressade Nykvarns backar till misstag, tar markeringar och gör ett hårt jobb uppe på toppen. 

 

Alla spelare ska ha en tapperhetsmedalj för dagens insatser. Gladare, roligare och varmare spelare får man leta efter. Vi är stolta över era. Vilket härligt gäng vi är. Klappa om och beröm era små krigare idag! Dagens stora hjälteinsats kommer utan tvekan att gå till Målvakten idag. Bra jobbat Jennifer! 

 

 

 

Tack för idag Ik Standard!

 

/Tränarna

Tjejsammandrag Nykvarn
2023-11-18 20:16

Fler bilder (+5) >>

Sammanfattning 

 

 

 

Björkestahallen. Nykvarn 18 november. En dag att spara i hjärnbalken.

 

Vår första drabbning för dagen var Onyx. Onyx hade fyllt på med äldre spelare inför dagens match. Tugget i publiken bland Onyx supportrarna var att det skulle bli en lätt match för deras tjejer idag.

 

Vi startar lite nervöst och kommer i underläge ganska tidigt in i matchen. (Om målen skulle räknas, vilket dom inte gör på den här nivån skulle läget se ut följande) Onyx kommer igenom lite för lätt I vårat slott. Med 3-0 i baken i slutet på perioden lyckas Indra göra 3-1. Ett väldigt viktigt mål att ta med oss in i period två. 

 

Period 2. Nu börjar det hända saker. Tjejerna börjar spela som ett lag. Dom tuffar till sig och tar för sig rejält. Kapten Molly och Milla gör det ruggigt bra framför egen kasse. Rensar slottet från inkräktare. Mål 2 står inför dörren. Våran måltjuv Indra är framme igen. Även det här målet är väldigt viktigt. Vi går till pausvila med en vunnen period. Inför sista perioden har vi i huvudet, att vi kan klå dom om vi fortsätter vara lika skärpta dom sista 15 minuterna. Tjejerna kopplar på fokuset och kör. Nu visar laget upp riktig fightingspirit. Maja, Julia, Ebba och Roxana gasar på ute på yttern. Som dom sliter. Onyx har stora problem att komma förbi våra orubbliga yttrar för att sedan möta våra 2 försvarsgeneraler Milla och Molly. Kim Indra och Alva tar ett jätte ansvar idag. Dom spelade roterande ytter/forwards och sliter något kopiöst tillsammans med resten av laget. Allt slit ger utdelning. Kim får till en riktig stänkare och vi reducerar till 3-3. Spänningen går att ta på på bänken. Elektriskt. Roxana får in en fullträff i ribban. Vi jagar vinst. Jakten blir lyckad. Matchens måldrottning skjuter oss till en 4-3 ledning och vinst och gör därmed hattrick i Onyxmatchen! Vilka otroliga tjejer vi har i laget. 

 

Nu laddar vi om. Nykvarn är dagens andra match. Även dom såg ut att ha bytt ut några spelare inför kampen. Vi fokuserar om, ny match nya tag. Vi coachar precis innan match att dom ska gå offensivt, hårt och chocka motståndet. Vi informerar Även Jennifer aka Legendifer om deras duktiga nr 25, som går runt mål och gör mål. Jennifers uppgift i matchen blir att hålla stolpar och förflytta sig blixtsnabbt mellan stolparna. Legendifer spikar igen totalt. Milla och kapten Molly var ordagrant försvarsgeneralerna för dagen. Två glödheta libros att ta sig förbi, blev tufft för Nykvarn. Vilket jobb ni gör. Otroliga helt enkelt, som två grundmurar. Ganska tidigt in i matchen visar våran arbetsmyra Alva hur ett köttbulle ska rullas. Hon står för matchens första pärla och flera mål kommer det att bli. Strax efter Alvas kaxiga mål kommer tvåan. Ebba trycker dit en riktig läcker raket efter ett hårt ensamjobb nerifrån egen zon. Grattis Ebba till karriärens första mål!! Nu när den nöten är knäckt är det bara fortsätta ösa framåt. Ebba och ytterkollegorna Roxana, Maja och Julia sliter hårt i matchen. Dom plockar bollar från Nykvarnspelarna längs kanterna. Löper fram och tillbaka. Maja sprang flera mil idag och hade ett par heta chanser som va precis utanför kassen.. lika så Alva, Kim och Indra dom fortsätter rotera för att avlasta yttrarna. Vi är sjukt imponerade av er alla. Roxana är orubblig på vänsterkanten och i slutet på första perioden forcerar hon upp bollen till Indra som tjoffar in 3-0 till ik standard. Vi går till pausvila. Taktiken är att fortsätta ånga på. Andra perioden blir rörig. Stressig. Vi är inte vana att leda och vet inte riktigt hur vi ska bete oss. Nykvarn gör mål en stund in i matchen. Dom håller hårt tryck på oss och Jennifer storspelar i kassen. Vi har svårt att spela oss ur egen zon. Jennifer är lagets räddning här. Hon total blockerar nr 25s försök att göra mål. Hon plockar boll efter boll. Vi stressar oss igenom period 2. Sista perioden kliver vi ut med inställningen att kämpa stenhårt sista 15 minuterna. Nu blir det Kims tur att skina. Efter flera chanser under matchen lossnar det äntligen. Kim trycker in 2 dunder mål efter varandra och tar oss till en 5-1 ledning. Vi börjar slappna av lite. Men det går fort i innebandy. Nykvarn kvitterar tätt efter till 5-2 men då är Alva framme igen. Hon står för dagens mål. Alva lovar runt, vänder upp smidig som ett katt och skickar upp bollen i krysset. Så rasande elegant! Nykvarn reducerar 6-3 men då är Kim där och lyckas i våra ögon sätta en omöjlig boll i mål och har därmed även hon gjort ett hattrick i Björkestahallen. Grymt! Eran laginsats gör resultaten väldigt rättvisa. 7-3. utan förarbete inga mål. Dagens poletten trillar ner ger vi idag till Julia och markeringsspel. Efter många förklaringar vart och hur man ska stå gör Julia exakt som hon ska göra. Hon markerar bort motståndet. Blir en klippa som dom inte kan ta sig förbi. Otroligt bra Julia. Du växer och utvecklas! 

 

Markeringsspel är så viktigt i innebandy, lyckas man markera bort sina motståndare ska man ha en guldstjärna. Fortsätt såhär tjejer. Ni har en spännande resa framför er. Ni har mycket att lära som vi ska försöka hjälpa er med, så gott vi kan. Vi kanske tjatar på er, men det är för att vi tror på er. Ni har inte bara stora hjärtan, pannben och en väldigt positiv syn, ni är också väldigt sportsliga. Fairplay skulle sammanfatta er alla. Nykvarn visade idag att dom ligger i underläge oss där, då flera spelare struntar i att tacka oss för matchen, struntar i att ta oss i hand. Vi är större än dom. Trots resultat håller vi alltid huvudet högt och är stolta över oss själva och stolta över att tillhöra Ik standard!!

 

 

 

Tack för idag föräldrar på läktaren. Erat stöd är ovärderligt! Klappa om Tjejerna efter deras insatser idag och beröm dom.

 

 

 

Vi ses på tisdag

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 17/02 15:17 
Hem, 15/02 16:30 
Hem, 15/02 16:13 
Hem, 30/01 19:08 
Hem, 18/11 23:46 
Hem, 30/10 18:39 
 
Samarbetspartners