IKS en förening för alla!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Idrottsklubben Standard

Allmänt Möte IK Standard 13 december 2022
2022-12-04 18:00

                                           

 

 

Inbjudan till Allmänt Möte IK Standard

 

Föreningen håller ett Allmänt Möte Tisdagen den 13:e December kl 19:00

i Klubbhuset

Vid mötet kommer vi rapportera från de olika verksamheterna inom IK Standard samt informer om kommande projekt och hur Föreningen ser på framtiden.


Varmt Välkomna 
Gräsroten 2022
2022-11-11 08:00

Gräsroten 2022 - Så fördelas pengarna i vår förening

Huvudförening   1 782 kr
Fotboll 1 172 kr
Orientering 295 kr
Skidor 123 kr
Innebandy 2 016 kr
   
Ordförande har ordet!
2022-08-26 16:21

 

 

Hej alla medlemmar i IK Standard ! 

 

Drygt 8 månader har nu gått sedan jag åtog mig uppdraget som ordförande för IK Standard. Starten var lite omtumlande med 3 årsmöten på knappt 6 månader. Men sen har allting gått i rasande fart med diverse kontakter, nya projekt m.m. En viktig kontakt jag etablerat är med skolan som är en naturlig rekryteringsbas för våra olika verksamheter. Det hela började med ett antal möten, därefter sportlovsaktiviteter, påsklovsaktiviteter och nu i skrivande stund sommarlovsaktiviteter. Detta kommer att följas upp med höst och vinterlovsaktiviteter. 

 

En annan sak som legat mig varmt om hjärtat är ”gropen” (Hållstabadet) där jag lärde mig simma och tog simborgarmärket i mitten av 50-talet. Under våren har jag signerat ett nytt avtal med Kultur & Fritidsförvaltningen (KOF) avseende skötseln av densamma. I samband med detta så har en ganska omfattande upprustning skett, med sly och träd som röjts vid strandkanten och c:a 100 ton sand har fyllts på, ny trappa, grillplats med sittplatser samt en ny brygga. Under vecka 30 anordnade vi en mycket uppskattad simskola för yngre barn, kanske återkommer den nästa år. 

 

På försommaren gick Region Sörmland ut med ett ”paket” på 15 miljoner att användas till anställning av feriearbetande ungdomar. Vi var snabba och söka och lika snabbt kom svaret att vi beviljats en ”hygglig” summa. I och med detta har vi kunnat anställa 8 ungdomar som under 8 veckor arbetat till och från, några veckor har samtliga 8 arbetat ! Arbetsuppgifterna har varierat med trädgårdsskötsel, diverse målningsarbeten, städning med mycket mera. Allt har säkert inte varit roligt, men en nyttig erfarenhet att ha med sig framöver i livet. 

 

Fotbollen återuppstod förra året i division 7 efter ett antal år i träda. Laget placerade sig 4:a i serien. Senare fick man av olika anledningar en friplats i div. 6. Jag har sett ett antal matcher i år och tror att om några år är spel i division 5 inte omöjligt. Kul med fotbollen eftersom jag själv har en bakgrund i IK Standard under många år. 

 

Orienteringen är för många synonymt med Barry Widelund som sköter den verksamheten med hjälp av några trogna pensionärer. Eskilstuna Weekend som föddes på 80-talet lever fortfarande vidare med i princip samma människor och upplägg. Vi har numera också ett utbyte med Tjeckiska orienteringsförbundet under några sommarveckor. Det planeras redan för liknande upplägg som tidigare, både med Tjeckien och Eskilstuna Weekend. 

 

Innebandyn som enligt många bedömare har ett mycket spännande och intressant damlag på gång i division 2. Det ska bli kul att följa laget i år, tror att målsättningen är att på sikt kliva upp i seriesystemet. Sedan har vi ett antal ungdomslag, både på flick och pojksidan. IK Standard är för övrigt enda lag i kommunen med flicklag från tidig ålder upp till seniornivå.                                                                         

 

Utöver detta så har vi en slöjdverksamhet i 2 grupper med c:a 10 damer och 10 herrar i vardera grupperna. Även en fungerande damklubb som bildades 1947 och som därmed fyller  75 år i år. Det finns också en motionsverksamhet. Mer om ovanstående vid senare tillfälle.                                              

                                                                                                                                                              Tidigare i våras så skrev vi ett avtal med Kennelklubben i Eskilstuna om ett samarbete under deras utställning vecka 33. Utställningen är nu avslutad och vi har nu ”levererat” (främst ungdomslagen i innebandy) närmare 700 timmar !! Verkligen suveränt jobbat. Hoppas ni får en toppensäsong som nu snart startar.  

 

Vi har också en fungerande styrelse på 7 personer med olika ansvarsområden. Vår konsulent Pernilla är nu tillbaka på halvtid efter en längre tids sjukskrivning. 

I skrivande stund planeras det också för fullt med diverse olika aktiviteter för Idrottsplatsens dag 3 september. Kolla in IK Standards hemsida ikstandard.sportadmin.se                

 

Stort Tack till alla, kollegor, tränare, ledare och övriga som på ett eller annat sätt bidrar till att hålla i gång Idrottsklubben IK Standard 

 

Nu börjar det att bli lite för mycket bokstäver så jag väljer att sluta här. 

 

På återhörande       

 

Jörgen Landin                                                                                                                                              Ordförande IK Standard 

IK Standard anordnar Idrottsplatsens Dag
2022-08-08 06:00
Idrottsplatsens dag!
I samverkan med Kul-Tur, Biblioteksbussen och Kultur & Fritidsförvaltningen arrangerar IK Standard den 3/9-2022 Idrottsplatsens dag.
Det blir en dag med full fart från morgon till kväll med bland annat Bakluckeloppis, prova-på aktiviteter, hoppborg, uppträdande och inte minst fotbollsmatcher! Programmet för alla roligheter ser ni på bilden nedan.
Bakluckeloppis med 20 platser, först till kvarn gäller. Kontakta kansliet@ikstandard.se för bokning av plats. Kostnad 200:-, 100:- för medlemmar i föreningen.
Ta med dig din familj, dina vänner eller kom för att träffa alldeles nya bekantskaper.
Hjärtligt välkomna till Hållsta IP!
Simskolan
2022-07-27 11:05
Simskolan

IK Standards simskola startades upp på måndagen med 5st tappra barn med olika förkunskaper. 
De duktig instruktörerna Maija och Inez från Västerås Simsällskap såg till att alla kom i vattnet omgående. 
Simskolan fortsätter veckan ut med start kl. 09.00 varje dag och lektionerna är 40 minuter långa.

Välkommen till IK Standards simskola!
2022-07-14 10:26

Välkommen till IK Standards simskola!

 

Tid: Vecka 30, med start måndag 25/7 09.00
Anmälan görs till: kansliet@ikstandard.se

Ange barnens namn och födelseår, samt kontaktuppgifter till er vårdnadshavare.


Sista anmälningsdag: 19/7 först till kvarn gäller vi erbjuder 10 platser
Kostnad: 200 kr för icke medlemmar, gratis för medlemmar i IK Standard

 

Vi erbjuder barn från 4 år och äldre simundervisning i Hållsta badet. Beroende på vilken vattenvana barnen har hittar ledarna en bra nivå för utlärning.

All verksamhet och alla deltagare kommer vara försäkrade genom RF och VSS Simidrottsförbundets försäkring.

 

Passen är knappt 40 minuter
Vi önskar att ni föräldrar under själva lektionerna ej är närvarande nere vid stranden då vi vill att barnen vänder sig till våra ledare med frågor och funderingar.

 

Vid eventuella frågor kontakta:
Pernilla Söderström, konsulent IK Standard 070 612 69 62

 

Ledarna kommer från Västerås Simsällskap och heter Maija Hillring och Ines Klintberg

Nyheter från vår verksamhet
 
Sponsorer
Förening guld