IKS en förening för alla!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Idrottsklubben Standard
Innebandy PF 11/12

Killsammandrag Hölömörkö
2024-03-17 19:35

Säsongens näst sista sammandrag för killarna hölls i Hölö allaktivitetshall. Klubbarna att möta för dagen var Nykvarn, Hölö och Onyx.

 

13.45 gick start signalen mot Nykvarn.

Matchen startar i högt tempo och grabbarna glömmer bort allt vi har tränat på den här säsongen. Markeringsspelet och hem jobbet ser vi knappt susen av i första perioden. Våra backar får en tung uppgift ute på planen och räddningen är Målvakten Ted. Backarna sliter och kämpar. Får upp några bollar till forwards som inte lyckas förvalta passningarna. Det är ett stressat lag. Nykvarn gör 3 mål i första perioden och 3 i andra. Vi hade ett fåtal målchanser som vi tyvärr missar. Nykvarn har betydligt flera skott på vårat mål men det är Super Ted som håller ner siffrorna för Standards del. 

 

Match 2 mot hemmalaget Hölö mörkö gick av stapeln direkt efter Nykvarn matchen. Här är killarna bättre med i matchen. Dom börjar spela som ett lag. Backarna Milla, James, Max och Rivan gör ett hästjobb nere på egen planhalva. Dom får upp fina bollar till våra forwards Elliot, Melle,Ville och Alfred. Det är en väldigt jämn match och vi går till periodvila med resultatet 0-0. Efter vilan vill vi få spelarna att forcera ut bortalaget ur egen zon vilket vi blir bättre på. Forwards blir också bättre att ta hem jobbet. Ted i mål räddar oss vid flera tillfällen men sen i andra period lyckas bollen smita in bakom stolparna via en egen spelare. Mycket oturligt. 1-0 resultatet håller sig hela matchen ut. Vi gör en väldigt bra insats om vi också jämför med senaste gången vi möttes. Då gjorde Hölö några fler mål på oss än idag. Vi har verkligen gjort framsteg och det är så roligt att se.

 

Onyx stod för motståndet sista matchen. Här går vi in och tar för oss från start. Vi har gjort några ändringar där Melle fick uppgiften att vakta målet och Ted fick kliva ut som forward. Melle gör en fantastisk insats i målet mot Onyx. Han räddar oss flera gånger då motståndet tog sig igenom vårat försvar. Ted och Melle har verkligen visat vad dom går för i det här sammandraget. Jätte roligt att se!! James och Milla trycker ut motståndet och försvarar slottet stenhårt. Max och Kapten Rivan sliter för kung och fosterland ute på planen när onyx stormar våran plan. Alltså bravo till våra backar som verkligen har utvecklats den här säsongen. Rivan som spelar forward i vanliga fall gör ett fantastiskt jobb som back i onyx matchen. Bollar kommer upp till Ted som ger Ik Standard hopp tidigt in i matchen då han glr 1-0. Kort därefter lossnar måltorkan även för ihärdiga Alfred. Han gör 2-0 till Standard. Vi lyckas inte hålla i resultatet utan Onyx reducerar till 2-2 innan period vilan. I första period får vi se fint passningsspel från Elliot, Ted, Ville och Alfred. Vi ser också att dom tagit till sig av våran önskan att jobba hem mer. Ville har chans på mål och Elliot har chanser på mål I första period, men vi lyckas inte lura in bollen i Onyx kasse. 

Period 2 startar olyckligt med mål i baken. Melle kämpar på i mål men det är som att luften gick ur spelarna. Det blir mest försvarsspel dom sista 15 minuterna och Onyx gör 2 mål till. Spelarna är trötta och har skadekänningar. Det är 9 tappra hjältar som tackar onyx efter matchen. 

Vi åker hem med våra huvuden högt. Vi åker hem med vetskap att vi är duktiga, att vi inte ligger så långt efter varken Hölö eller Onyx. Nykvarn spelar i en liga för sig. Den nöten blir tuff att knäcka men ingenting är omöjligt. Fortsätter vi träna hårt och mera fokuserat så kommer vi också att utvecklas. Det finns kapacitet och förutsättningar bara man vill. Trägen vinner är ett ordspråk. Fortsätt kämpa framåt!! Hela laget ska ha beröm idag. Ted och Melle ska ha eloge för otroliga målvaktsinsatser. Max, James, Milla och Rivan ska ha applåd och beröm för hur dom sliter på egen planhalva. Alfred och Elliot springer nått kopiöst på planen, skjuter och kämpar och ska ha stort beröm för deras envishet och insatser. Ville spelar med skador och kämpar sig igenom sammandraget med bravur. Ted är grym där ute på planen! 

Rivan fick idag axla rollen som Ik Standards kapten. Han gör det väldigt bra! 

Det finns inte så mycket mer att säga förutom att vi är så stolta över våra spelare i Ik standard. 

Tack alla föräldrar för stöd från läktaren och hemifrån. 

 

 

Nästa helg väntar våra sista sammandrag för den här säsongen. Det är med vemod i hjärtat jag skriver det. Vi har kämpat oss igenom så många sammandrag nu. Vi ser utveckling framåt i var och en av alla våra spelare. Killarna kommer spela sitt final sammandrag i Nyköping på Lördag och Tjejerna spelar final sammandrag I Nykvarn på söndag. Nu tränar vi på hårt i veckan inför kommande helg men vi får inte glömma bort att ha roligt på vägen dit. Vi tror så mycket på er. Vi ser fram mot en hejdundrande helg!! 

 

Forza Ik Standard 

 

 
Samarbetspartners