IKS en förening för alla!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Idrottsklubben Standard
Innebandy PF 11/12

En vinst och en förlust för tjejerna söndagens sammandrag
2024-02-12 09:42
Ett härligt gäng kämpande innebandytjejer

Äntligen var det dags för tjejerna att spela sammandrag. På agendan stod matcher mot Nykvarn och Onyx i Björkestahallen. Två duktiga lag som vi mött tidigare.
Första matchen står Nykvarn för motståndet. Innan match nås vi av rykten att Nykvarn pratat med domarna angående vårat fysiska spel. Tjejerna blir försiktiga och törs inte riktigt spela som vi är vana att se dem. De har svårt att komma in i matchen och baklängesmålen kommer.
Alla kämpar och håller huvudet högt trots underläge tidigt i matchen men tjejerna kommer aldrig upp i nivån som vi vet att dom besitter. 
Vi kommer möta Nykvarn fler gånger och då vet vi vad vi behöver träna på tills dess 😊. 

 

Andra matchen är mot Onyx och denna gång går vi ut med mer självförtroende. Onyx har 2 tjejer med som spelar i Röd B serie men det stoppade inte Standards tjejer. De är lite ofokuserade mellanåt och lyckas inte riktigt få ur bollen från egen zon. Tjejerna sliter hårt i både offensiven och defensiven. Det blir tillslut utdelning för Standards fördel. Alva är den som ser till att Onyx hamnar i 1-0 underläge. Trots många fler målchanser i första perioden av våra duktiga forwards Li, Emma, Linnea och Kim så blir det istället Onyx som lyckas trycker dit ett mål bakom storsspelande Jennifer AKA ”Legendifer”.

 

Period 2 startar och backarna får det svettigt. Milla och Moa gör ett jättejobb bakåt likaså back kompisarna Molly och Julia. Bollarna går framåt och Alva fortsätter peppra mot motståndarnas mål. Elise är den som tillslut får en lyckoträff och tar Standard till ledning igen. Jolie och Ebba ligger på motståndarna hårt och lyckas trycka upp spelet innan slutsignalen för period 2 hörs ut i arenan.

 

Period 3 ligger vi på tufft. Greta och Indra kämpar på övre planhalvan likt hela laget. Tjejerna pressar och kämpar som ett lag och har roligt. Äntligen känns det som bitarna börjar falla på plats. Jennifer står bra mellan stolparna, backarna håller tätt och forwards matar bollar på Onyx målvakt. Även Milla har skottlägen. Tyvärr missar många skott målet, men Linnea, som debuterade i Standards färger idag, ser till att det rasslar i motståndets nät för tredje gången under matchen. Hon tar oss till en 3-1 seger (om resultatet skulle räknas men som vi vet att det inte gör) och hela laget gör det väldigt bra!

 

Det va ett glatt IK Standard som hurrade högt i omklädningsrummet efter matchen. Alla i laget ska ha stort beröm. Alla gjorde vad dom kunde idag, krigade och slet hårt!! 


En tråkig erfarenhet var att vissa spelare i motståndarlaget deppar ihop och säger fula saker till våra spelare ute på planen samt drar bort händerna när vi ska tacka. 

Vi är stolta över att vårt lag vinst, oavsett vi vinner eller förlorar, inte hänger med huvudena, inte är skrytsamma utan tackar hövligt och beter sig proffsigt inför de lag vi möter. 


Vi tränare är stolta över vårt lag!

 

Forza IK Standard!

 

 

 
Samarbetspartners