IKS en förening för alla!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Idrottsklubben Standard
Innebandy PF 11/12

Tjejsammandrag Nykvarn
2023-11-18 20:16

Sammanfattning 

 

 

 

Björkestahallen. Nykvarn 18 november. En dag att spara i hjärnbalken.

 

Vår första drabbning för dagen var Onyx. Onyx hade fyllt på med äldre spelare inför dagens match. Tugget i publiken bland Onyx supportrarna var att det skulle bli en lätt match för deras tjejer idag.

 

Vi startar lite nervöst och kommer i underläge ganska tidigt in i matchen. (Om målen skulle räknas, vilket dom inte gör på den här nivån skulle läget se ut följande) Onyx kommer igenom lite för lätt I vårat slott. Med 3-0 i baken i slutet på perioden lyckas Indra göra 3-1. Ett väldigt viktigt mål att ta med oss in i period två. 

 

Period 2. Nu börjar det hända saker. Tjejerna börjar spela som ett lag. Dom tuffar till sig och tar för sig rejält. Kapten Molly och Milla gör det ruggigt bra framför egen kasse. Rensar slottet från inkräktare. Mål 2 står inför dörren. Våran måltjuv Indra är framme igen. Även det här målet är väldigt viktigt. Vi går till pausvila med en vunnen period. Inför sista perioden har vi i huvudet, att vi kan klå dom om vi fortsätter vara lika skärpta dom sista 15 minuterna. Tjejerna kopplar på fokuset och kör. Nu visar laget upp riktig fightingspirit. Maja, Julia, Ebba och Roxana gasar på ute på yttern. Som dom sliter. Onyx har stora problem att komma förbi våra orubbliga yttrar för att sedan möta våra 2 försvarsgeneraler Milla och Molly. Kim Indra och Alva tar ett jätte ansvar idag. Dom spelade roterande ytter/forwards och sliter något kopiöst tillsammans med resten av laget. Allt slit ger utdelning. Kim får till en riktig stänkare och vi reducerar till 3-3. Spänningen går att ta på på bänken. Elektriskt. Roxana får in en fullträff i ribban. Vi jagar vinst. Jakten blir lyckad. Matchens måldrottning skjuter oss till en 4-3 ledning och vinst och gör därmed hattrick i Onyxmatchen! Vilka otroliga tjejer vi har i laget. 

 

Nu laddar vi om. Nykvarn är dagens andra match. Även dom såg ut att ha bytt ut några spelare inför kampen. Vi fokuserar om, ny match nya tag. Vi coachar precis innan match att dom ska gå offensivt, hårt och chocka motståndet. Vi informerar Även Jennifer aka Legendifer om deras duktiga nr 25, som går runt mål och gör mål. Jennifers uppgift i matchen blir att hålla stolpar och förflytta sig blixtsnabbt mellan stolparna. Legendifer spikar igen totalt. Milla och kapten Molly var ordagrant försvarsgeneralerna för dagen. Två glödheta libros att ta sig förbi, blev tufft för Nykvarn. Vilket jobb ni gör. Otroliga helt enkelt, som två grundmurar. Ganska tidigt in i matchen visar våran arbetsmyra Alva hur ett köttbulle ska rullas. Hon står för matchens första pärla och flera mål kommer det att bli. Strax efter Alvas kaxiga mål kommer tvåan. Ebba trycker dit en riktig läcker raket efter ett hårt ensamjobb nerifrån egen zon. Grattis Ebba till karriärens första mål!! Nu när den nöten är knäckt är det bara fortsätta ösa framåt. Ebba och ytterkollegorna Roxana, Maja och Julia sliter hårt i matchen. Dom plockar bollar från Nykvarnspelarna längs kanterna. Löper fram och tillbaka. Maja sprang flera mil idag och hade ett par heta chanser som va precis utanför kassen.. lika så Alva, Kim och Indra dom fortsätter rotera för att avlasta yttrarna. Vi är sjukt imponerade av er alla. Roxana är orubblig på vänsterkanten och i slutet på första perioden forcerar hon upp bollen till Indra som tjoffar in 3-0 till ik standard. Vi går till pausvila. Taktiken är att fortsätta ånga på. Andra perioden blir rörig. Stressig. Vi är inte vana att leda och vet inte riktigt hur vi ska bete oss. Nykvarn gör mål en stund in i matchen. Dom håller hårt tryck på oss och Jennifer storspelar i kassen. Vi har svårt att spela oss ur egen zon. Jennifer är lagets räddning här. Hon total blockerar nr 25s försök att göra mål. Hon plockar boll efter boll. Vi stressar oss igenom period 2. Sista perioden kliver vi ut med inställningen att kämpa stenhårt sista 15 minuterna. Nu blir det Kims tur att skina. Efter flera chanser under matchen lossnar det äntligen. Kim trycker in 2 dunder mål efter varandra och tar oss till en 5-1 ledning. Vi börjar slappna av lite. Men det går fort i innebandy. Nykvarn kvitterar tätt efter till 5-2 men då är Alva framme igen. Hon står för dagens mål. Alva lovar runt, vänder upp smidig som ett katt och skickar upp bollen i krysset. Så rasande elegant! Nykvarn reducerar 6-3 men då är Kim där och lyckas i våra ögon sätta en omöjlig boll i mål och har därmed även hon gjort ett hattrick i Björkestahallen. Grymt! Eran laginsats gör resultaten väldigt rättvisa. 7-3. utan förarbete inga mål. Dagens poletten trillar ner ger vi idag till Julia och markeringsspel. Efter många förklaringar vart och hur man ska stå gör Julia exakt som hon ska göra. Hon markerar bort motståndet. Blir en klippa som dom inte kan ta sig förbi. Otroligt bra Julia. Du växer och utvecklas! 

 

Markeringsspel är så viktigt i innebandy, lyckas man markera bort sina motståndare ska man ha en guldstjärna. Fortsätt såhär tjejer. Ni har en spännande resa framför er. Ni har mycket att lära som vi ska försöka hjälpa er med, så gott vi kan. Vi kanske tjatar på er, men det är för att vi tror på er. Ni har inte bara stora hjärtan, pannben och en väldigt positiv syn, ni är också väldigt sportsliga. Fairplay skulle sammanfatta er alla. Nykvarn visade idag att dom ligger i underläge oss där, då flera spelare struntar i att tacka oss för matchen, struntar i att ta oss i hand. Vi är större än dom. Trots resultat håller vi alltid huvudet högt och är stolta över oss själva och stolta över att tillhöra Ik standard!!

 

 

 

Tack för idag föräldrar på läktaren. Erat stöd är ovärderligt! Klappa om Tjejerna efter deras insatser idag och beröm dom.

 

 

 

Vi ses på tisdag

 
Samarbetspartners