IKS en förening för alla!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Idrottsklubben Standard
Innebandy PF 11/12

Tjejernas första sammandrag
2023-10-22 21:07

 

 

En sammanfattning från sammandraget.

 

 

 

22 oktober en dag att minnas. Vårt första sammandrag tjejer mot tjejer i Björkestahallen Nykvarn.

 

 

 

 

 

Att kliva in i Björkestshallen och inte ha en susning om hur bra lagen spelar, utan bara vetskapen om att det är två storklubbar vi kommer möta var ganska nervöst. Vi får informationen att matcherna kommer spelas 3 gånger 15 minuter.

 

 

 

Första matchen mot onyx blåste igång kl 12.00.

 

 

 

Vi startar matchen lite försiktigt, trevande och varsamt. Onyx tar ledningen men Standard petar in kvittering genom glödheta Indra som assisterars av Molly efter en kanon passning. Onyx gör 2-1 och vi jobbar oss in i matchen och en strålande Molly kvitterar 2-2. Vi hade väldigt många målchanser i matchen men tyvärr inga fler rassel i nätet trots Alva och Indras otaliga försök. Onyx hade mer tur trots grym målvaktsinsats av Jennifer aka Legendifer mellan stolparna. Alla tjejer ska ha stort beröm för deras insatser mot Onyx. 

 

Ni var riktiga krigare! Nästa match mot onyx vet vi vad vi har att vänta och känslan är att.. då tar vi dom!! 

 

 

 

Innan matchen mot Nykvarn hade deras tränare ett prat med oss ledare, om hur bra deras tjejer va. Hur mycket dom vunnit osv osv.. vi talade om att det här va vårat första sammandrag tillsammans och att vi precis slagits ihop. Taktiken va då inför matchen att gå på hårt från start och visa storklubben vad vi gick för.

 

 

 

Och det gör vi verkligen. 

 

Vi är med från start men nykvarn tar ledningen en kort stund, sen smäller det till och kvitteringen kommer genom Indra som gör sitt andra mål för dagen!! Nykvarn gör 1-2 genom ett turmål som studsar på Jennifers hjälm, bak i ryggen och rullar in. Vi ligger på och mål hänger i luften genom flera spelare som har chanser. Milla, Alva försöker gång på gång på gång men bollen vill inte in. Deras duktiga målvakt står ivägen. Det är en jämn och rolig match. Väldigt få avblåsningar. Bollen rullar på plan utan avbrott och det blir stundtals långa byten då lägen för byten inte fanns. Men ni orkade, stod upp och gav järnet under hela matchen. I våra hjärtan var det här en vinst för oss, trots att inga resultat räknas och dom gjorde 1mål mer. 

 

 

 

Grymma insats av våra fantastiska gladiatorer till Libros Milla och Jolie som stod som en mur framför vårat mål. Nykvarn hade det riktigt tufft att komma genom där. Milla fick även utdela sin berömda "du blev Millad" idag haha. 

 

Greta en av våra högeryttrar debuterade idag. Det gjorde hon med bravur. Så bra jobbat Greta som du kämpade! Hennes ytterkollega till vänster, Ebba slet hårt upp och ner, bröt uppspel samt täckte upp fint i mitten när Milla tog löpningar uppåt.

 

Ines var våran markeringsdrottning idag! Hon stod rätt allt som oftast och levererade fina passningar och fina brytningar. På Ines höger sida spelade Roxana. När Roxana blixtrar till, då blixtrar det i hela hallen. Vilket jobb hon gör! Grymt.

 

I tredje 4an spelade Molly och Moa yttrar. Det är så roligt att se hur Moa även hon debutant växer. Hon tar till sig vad vi tränare säger och gör det så bra. Hon kämpade hårt ute på sin vänster kant, bröt flera uppspel och var tuff nere i eget hörn. På Moas höger sida spelade Molly som gör en suverän insats idag. Molly gav sig in i närkamper, vinner bollar och levererar fina passningar till sina lagkamrater. Hon kopplade på pannbenet och bara körde.

 

Uppe på topp attackerade vi med våran livsfarligt snabba forward Indra och vårat farliga yrväder Alva som var överallt och svårfångad på övredelen av planen. Nästa gång kommer skotten gå på mål och i mål!! Ni var ovärderliga idag. 

 

Och mellan våra stolpar storspelade Jennifer. Hon stod för flera fina insatser och räddningar även några riktigt bra utkast. Fantastiskt!! Så bra Legendifer.

 

Stort tack Standard för idag. Waow vad kul det var. Och Tack stöttande föräldrar på läktaren. Va stolta över era tjejer idag! Vi är 4 stolta tränare som ser fram mot nästa sammandrag i november. Ge barnen en extra klapp på axeln för det förtjänar dom verkligen efter idag.

 

 

 

Vi ses på tisdag!

 
Samarbetspartners