Killsammandrag Hölömörkö
2024-03-17 19:35

Säsongens näst sista sammandrag för killarna hölls i Hölö allaktivitetshall. Klubbarna att möta för dagen var Nykvarn, Hölö och Onyx.

13.45 gick start signalen mot Nykvarn.

Matchen startar i högt tempo och grabbarna glömmer bort allt vi har tränat på den här säsongen. Markeringsspelet och hem jobbet ser vi knappt susen av i första perioden. Våra backar får en tung uppgift ute på planen och räddningen är Målvakten Ted. Backarna sliter och kämpar. Får upp några bollar till forwards som inte lyckas förvalta passningarna. Det är ett stressat lag. Nykvarn gör 3 mål i första perioden och 3 i andra. Vi hade ett fåtal målchanser som vi tyvärr missar. Nykvarn har betydligt flera skott på vårat mål men det är Super Ted som håller ner siffrorna för Standards del.

Match 2 mot hemmalaget Hölö mörkö gick av stapeln direkt efter Nykvarn matchen. Här är killarna bättre med i matchen. Dom börjar spela som ett lag. Backarna Milla, James, Max och Rivan gör ett hästjobb nere på egen planhalva. Dom får upp fina bollar till våra forwards Elliot, Melle,Ville och Alfred. Det är en väldigt jämn match och vi går till periodvila med resultatet 0-0. Efter vilan vill vi få spelarna att forcera ut bortalaget ur egen zon vilket vi blir bättre på. Forwards blir också bättre att ta hem jobbet. Ted i mål räddar oss vid flera tillfällen men sen i andra period lyckas bollen smita in bakom stolparna via en egen spelare. Mycket oturligt. 1-0 resultatet håller sig hela matchen ut. Vi gör en väldigt bra insats om vi också jämför med senaste gången vi möttes. Då gjorde Hölö några fler mål på oss än idag. Vi har verkligen gjort framsteg och det är så roligt att se.

Onyx stod för motståndet sista matchen. Här går vi in och tar för oss från start. Vi har gjort några ändringar där Melle fick uppgiften att vakta målet och Ted fick kliva ut som forward. Melle gör en fantastisk insats i målet mot Onyx. Han räddar oss flera gånger då motståndet tog sig igenom vårat försvar. Ted och Melle har verkligen visat vad dom går för i det här sammandraget. Jätte roligt att se!! James och Milla trycker ut motståndet och försvarar slottet stenhårt. Max och Kapten Rivan sliter för kung och fosterland ute på planen när onyx stormar våran plan. Alltså bravo till våra backar som verkligen har utvecklats den här säsongen. Rivan som spelar forward i vanliga fall gör ett fantastiskt jobb som back i onyx matchen. Bollar kommer upp till Ted som ger Ik Standard hopp tidigt in i matchen då han glr 1-0. Kort därefter lossnar måltorkan även för ihärdiga Alfred. Han gör 2-0 till Standard. Vi lyckas inte hålla i resultatet utan Onyx reducerar till 2-2 innan period vilan. I första period får vi se fint passningsspel från Elliot, Ted, Ville och Alfred. Vi ser också att dom tagit till sig av våran önskan att jobba hem mer. Ville har chans på mål och Elliot har chanser på mål I första period, men vi lyckas inte lura in bollen i Onyx kasse.

Period 2 startar olyckligt med mål i baken. Melle kämpar på i mål men det är som att luften gick ur spelarna. Det blir mest försvarsspel dom sista 15 minuterna och Onyx gör 2 mål till. Spelarna är trötta och har skadekänningar. Det är 9 tappra hjältar som tackar onyx efter matchen.

Vi åker hem med våra huvuden högt. Vi åker hem med vetskap att vi är duktiga, att vi inte ligger så långt efter varken Hölö eller Onyx. Nykvarn spelar i en liga för sig. Den nöten blir tuff att knäcka men ingenting är omöjligt. Fortsätter vi träna hårt och mera fokuserat så kommer vi också att utvecklas. Det finns kapacitet och förutsättningar bara man vill. Trägen vinner är ett ordspråk. Fortsätt kämpa framåt!! Hela laget ska ha beröm idag. Ted och Melle ska ha eloge för otroliga målvaktsinsatser. Max, James, Milla och Rivan ska ha applåd och beröm för hur dom sliter på egen planhalva. Alfred och Elliot springer nått kopiöst på planen, skjuter och kämpar och ska ha stort beröm för deras envishet och insatser. Ville spelar med skador och kämpar sig igenom sammandraget med bravur. Ted är grym där ute på planen!

Rivan fick idag axla rollen som Ik Standards kapten. Han gör det väldigt bra!

Det finns inte så mycket mer att säga förutom att vi är så stolta över våra spelare i Ik standard.

Tack alla föräldrar för stöd från läktaren och hemifrån.

Nästa helg väntar våra sista sammandrag för den här säsongen. Det är med vemod i hjärtat jag skriver det. Vi har kämpat oss igenom så många sammandrag nu. Vi ser utveckling framåt i var och en av alla våra spelare. Killarna kommer spela sitt final sammandrag i Nyköping på Lördag och Tjejerna spelar final sammandrag I Nykvarn på söndag. Nu tränar vi på hårt i veckan inför kommande helg men vi får inte glömma bort att ha roligt på vägen dit. Vi tror så mycket på er. Vi ser fram mot en hejdundrande helg!!

Forza Ik Standard

Sammanfattning Tjejernas sammandrag i Hållsta
2024-03-11 22:04

Då va tjejernas efterlängtade hemma sammandrag över. Vi vet att målen inte räknas, men om dom gjort det hade vi gått ut från Hållstahallen med dom totala siffrorna 33mål gjorda och 7 insläppta.

Första matchen spelar vi mot Katrineholm. Ett lag vi aldrig mött tidigare. Inför matchen peppar vi spelarna i vanlig ordning med att ha fullt fokus, stå hårt i närkamper, vinn första bollar och tro på varandra och sig själva. Det finns inte så mycket att sammanfatta i matchen mot Katrineholm. Siffrorna blev förkrossande 31-0. Jennifer håller nollan och vi öser in mål. Dom som hamnade i matchprotokollet är följande: Milla, Alva, Jolie, Ebba, Kim, Li, Linnea och Elise.

Tjejerna får under matchen chansen att träna på sitt passningsspel. Vi vill att dom passar runt mer och ställer sig ur passningsskugga. Tempot är väldigt lågt och matchen blir lite stillastående ibland. Men i det stora hela finns det inget att anmärka på. Dom gör en jättebra match. Det är roligt att så många olika spelare hamnar i målprotokollet också.

Match 2. Nykvarn. Här höjs tempot och ribban direkt från tekning. Matchen är intensiv. Tjejerna verkligen sliter ute på planen. Motståndarna tar en onödig 3-0 ledning ganska snabbt in i matchen. Vi hinner inte med att markera bort deras forward på höger kanten. Hon får inte jätte många chanser i matchen men dom hon får sitter i mål. Vi är både lite för långsamma in i situationen och för snälla i dom lägena. I period 2 rycker vi upp oss betydligare och förtjänar utdelning på vårat slit och våra chanser från i stortsett alla spelare. Deras målvakt va en svår nöt att knäcka. Utdelningen kommer inte förrän i sista perioden. Då är Linnea framme och överlistar Nykvarns försvar och målvakt. Med några mål I baken lyckas även Kim reducera och jämna till siffrorna lite gran. 7-2 blir slutresultatet. Siffrorna talar inte rättvist om vi ser till hela matchbilden. Vi va väldigt jämnspelta båda lagen. Vi får ladda om och låta revange suget gro inför sista tjejsammandraget den 24 Mars då vi kommer mötas igen!

Alla spelare ska ha stort beröm för sina insatser under dagen. Ni är fantastiska. Våra försvars giganter under dagen gjorde ett jätte jobb. Milla, Moa, Roxana, Ebba, Jolie, Milla,Greta, (julia/Li) Ni va grymma!! Våra outtröttliga forwards slet nått kopiöst på motståndarnas planhalva och på egen planhalva. Alva,Elise, Kim, Indra, Linnea, Li och Julia. Och våran otroliga klippa till Burväktare Jennifer aka Legendifer gör strålande insatser idag!

Förtroendet för kaptenrollen fick Linnea mot Katrineholm och Li fick axla uppgiften mot Nykvarn. Tjejerna gör det mycket bra. Li ska även omnämnas efter att bytt från forward position till back i andra matchen, vilket hon gjorde med bravur! Imponerande Li.

Tack för idag hörrni. Tack till alla som hjälpte till under dagen. Tack publiken för erat stöd och tack föräldragruppen! Ni gör ett fantastiskt jobb.

Vi ses på Tisdag!!

En vinst och en förlust för tjejerna söndagens sammandrag
2024-02-12 09:42
Ett härligt gäng kämpande innebandytjejer

Äntligen var det dags för tjejerna att spela sammandrag. På agendan stod matcher mot Nykvarn och Onyx i Björkestahallen. Två duktiga lag som vi mött tidigare.
Första matchen står Nykvarn för motståndet. Innan match nås vi av rykten att Nykvarn pratat med domarna angående vårat fysiska spel. Tjejerna blir försiktiga och törs inte riktigt spela som vi är vana att se dem. De har svårt att komma in i matchen och baklängesmålen kommer.
Alla kämpar och håller huvudet högt trots underläge tidigt i matchen men tjejerna kommer aldrig upp i nivån som vi vet att dom besitter.
Vi kommer möta Nykvarn fler gånger och då vet vi vad vi behöver träna på tills dess 😊.

Andra matchen är mot Onyx och denna gång går vi ut med mer självförtroende. Onyx har 2 tjejer med som spelar i Röd B serie men det stoppade inte Standards tjejer. De är lite ofokuserade mellanåt och lyckas inte riktigt få ur bollen från egen zon. Tjejerna sliter hårt i både offensiven och defensiven. Det blir tillslut utdelning för Standards fördel. Alva är den som ser till att Onyx hamnar i 1-0 underläge. Trots många fler målchanser i första perioden av våra duktiga forwards Li, Emma, Linnea och Kim så blir det istället Onyx som lyckas trycker dit ett mål bakom storsspelande Jennifer AKA ”Legendifer”.

Period 2 startar och backarna får det svettigt. Milla och Moa gör ett jättejobb bakåt likaså back kompisarna Molly och Julia. Bollarna går framåt och Alva fortsätter peppra mot motståndarnas mål. Elise är den som tillslut får en lyckoträff och tar Standard till ledning igen. Jolie och Ebba ligger på motståndarna hårt och lyckas trycka upp spelet innan slutsignalen för period 2 hörs ut i arenan.

Period 3 ligger vi på tufft. Greta och Indra kämpar på övre planhalvan likt hela laget. Tjejerna pressar och kämpar som ett lag och har roligt. Äntligen känns det som bitarna börjar falla på plats. Jennifer står bra mellan stolparna, backarna håller tätt och forwards matar bollar på Onyx målvakt. Även Milla har skottlägen. Tyvärr missar många skott målet, men Linnea, som debuterade i Standards färger idag, ser till att det rasslar i motståndets nät för tredje gången under matchen. Hon tar oss till en 3-1 seger (om resultatet skulle räknas men som vi vet att det inte gör) och hela laget gör det väldigt bra!

Det va ett glatt IK Standard som hurrade högt i omklädningsrummet efter matchen. Alla i laget ska ha stort beröm. Alla gjorde vad dom kunde idag, krigade och slet hårt!!

En tråkig erfarenhet var att vissa spelare i motståndarlaget deppar ihop och säger fula saker till våra spelare ute på planen samt drar bort händerna när vi ska tacka.

Vi är stolta över att vårt lag vinst, oavsett vi vinner eller förlorar, inte hänger med huvudena, inte är skrytsamma utan tackar hövligt och beter sig proffsigt inför de lag vi möter.

Vi tränare är stolta över vårt lag!

Forza IK Standard!

Referat från söndagens hemmasammandrag för P11/13
2024-02-05 14:38
Elliot Wallin tekar i matchen mot Strängnäs

I går hade vi "hemmamatcher" i Hållstahallen och laget bjöd nog på det bästa sammandraget på länge.

De kämpade, slet och jobbade för varandra och de fick resultat för allt deras slit.

Första matchen mot Mesta gör Standard en kanon insats. Det var mycket som stämde och laget spelade enat. Men Mest är ett tufft motstånd som är väldigt spelskickliga och laget förlorar matchen. Laget visade upp en härlig spelglädje och skapade väldigt många målchanser och resultatet kunde sett annorlunda ut. Burväktare Ted som egentligen spelar forward gör en otrolig insats i mål mot Mesta. "Melle" är den som lyckas spräcka nollan på motståndet. Laget bjöd på bra markeringsspel, bra hemjobb och bra kroppsarbete. Extra bra att så många spelare börjar våga gå på avslut.

Matchen mot Torshälla blev en riktig målfest. Vi gjorde några ändringar i laget så ny väktare I målet sattes in, Karl/Lukas. Även kaptenen fick ny position. Att sätta Vilmer som back blev ett genidrag. Torshälla inleder matchen med mål. Laget försvarar bra och backarna gör ett kanonjobb. Bollarna haglar upp till våra löpstarka forwards. Ted är den som reducerar mot Torshälla och resultatet 1-1 är ett faktum. Kalaset va nu igång. Alice Löving dundrar in 2:an, 3:an är lite oklart men målet delas av Ted och Elliot. 4:an är grymma backen Löving framme igen och sista målet får Elliot en dröm träff och smackar upp den i kryllan!! Läckert! Matchen slutar 5-1 till Standard. Torshällas målvakt var duktig idag. Vi hade så många målchanser av "Melle", Alfred, Vilmer och Rivan men deras målvakt storspelade.

Match tre för dagen spelades mot Strängnäs, några som laget aldrig tidigare spelat mot.

Det blev ännu en målrik och spännande match. Strängnäs tar en 2-0 ledning tidigt in i matchen. Laget var inte riktigt med från start. Efter några byten hettade det till ordentligt i Standard. "Melle" får en drömträff. Han reducerar genom ett riktigt tjusigt knackmål och Rivan ser kort därefter till att jämna till siffrorna till 2-2 inför pausvilan. Målvaktsbyte sker inför period 2. Lukas får en tuff start och backarna hinner inte riktigt med i svängarna då Strängnäs gör 3-2. Men backarna jobbar upp sig och sliter på, Max gör det förträffligt idag. Det levereras läckra uppspel i rasande fart till våra löpglada forwards. Skottlägen snålas det inte med. Alfred, Rivan, Ville, backarna, men laget hade svårt att få in bollarna i mål. Men så... till slut fick trägen Alfred äntligen utdelning, skam den som ger sig. Han skjuter Standard till ett lika läge 3-3. Laget fortsätter mata bollar på Strängnäs planhalva men snöpligt nog är det Strängnäs som gör både 4-3 och 5-3 innan slutsignalen ljuder. Resultatet känns lite orättvist med tanke på att våra grabbar hade spelet och övertaget större delen av matchen. Vi ser det här som en vinst till Standard.

Vilka otroliga killar vi har i vårt lag! Verkligen ALLA gav sitt yttersta och det såg ut som ALLA hade roligt både på plan och utanför planen. Det lyste självförtroende om grabbarna och det kändes att de trodde på sig själva.

Forza IK Standard

P11/13:s sammandrag i Skjulstahallen
2024-01-29 08:42

Söndagens matcher spelades på bortaplan men ändå hemmaplan. I vår träningshall, Skjulstahallen agerade Torshälla värdar i dagens drabbningar. Torshälla som vi vet sen tidigare matcher är en svår nöt att knäcka. Så blev det även i söndags. Det var ett taggat Standard som infinner sig i Skjulstahallen när startsignalen går. Vi märker rätt tidigt in i matchen att våran formatering diamanten inte är rätt spelupplägg då Torshälla kommer alldeles för lätt förbi oss och vi blir överkörda. Vi försöker håller ut första perioden och vill få laget att sammanstråla på egen planhalva till periodvilan för att hålla ner siffrorna. Vi väljer att formatera om till det klassiska 2-2 spelet. Det gjorde vi rätt i. Vi märker att hemjobbet blir bättre men har inte så jättemycket framåt. Vi gör det bra ändå, vi är tuffa i närkamper och sliter hårt över planen. Jennifer har en riktigt svettig uppgift som målvakt. Hon räddar flera svåra skottlägen och växer för varje insats hon gör. Vi blev inte mållösa i matchen, Ville gör Standards första mål och det jublas högt!! Ted gör Standards andra mål och vi på bänken får tillfälle att jubla högt igen!! Alla kämpar på bra, både backar och forwards och det blir många "mil i benen".

Match 2: Telge. Det blir en ganska fysisk match. Vi får steppa upp oss och bli ännu tuffare. Milla blir utnämnd till söndagens tuffaste back, som även gick igenom på mitten och dånade in ett mål! Flera spelare har börjat förstå hur man ska utnyttja kroppens krafter på ett schysst sätt. Men vi är tyvärr lite för klena framför eget mål och lyckas inte rensa undan i tid och missar i markeringarna. Telge var mycket bra men "Legendifer" storspelade återigen. Vi fick chansen att beskåda X-antal läckra benparader under matchen och flera snygga räddningar. När man gör sådana räddningar är det mer än OK att hon på ett coolt-kaxigt sätt bugar och bockar!! Star! Vi lyckas trycka dit ett mål denna match genom den storspelande Alfred.

Melwin. N ska också nämnas i målprotokollet. Domaren dömde inget mål, men i våra ögon var det mål!

Det är inte vem som gör snyggast mål, eller gör mål som är det viktigaste. Alla spelare på planen är lika viktiga och betydelsefulla. Om man gör ett mål betyder det att hela laget har gjort rätt och är delaktiga. Från uppspel till avslut.

Alla i laget ska ha beröm. De har alla utvecklats och mognat och börjar ta för sig lite mer där ute på planen. Vi vill se ännu mera av det. Spelarna spelar boll riktigt fint emellanåt, hittar luckor, hittar varandra.

Som avslut vill vi även lyfta debutanten i Standardtröjan idag. Hugo. Du imponerade! Vilken kämpe, Bra jobbat Hugo. Tack för idag alla Standard stjärnor, ni ska vara så nöjda över er själva efter dagens bravader och stort tack för det enorma publikstödet vi hade!!

Killsammandrag Mariefred
2023-12-16 20:40

En liten sammanfattning.

Idag va vi inbjudna att spela sammandrag i Mariefred. Ett väldigt trevligt sammandrag. Bra lag och bra domare. Dagens drabbningar var storklubben Onyx, Järna och Mariefred.

Första matchen mot Onyx blev jämnare än resultatet visade (nu räknas inte resultat men om dom skulle..) vi missar tyvärr som vanligt flera solklara lägen medan Onyx sätter sina chanser. Melvin Melle inledde matchen och tog oss till ledning genom att trycka in en riktig pärla i målvaktens stolprot. Vi jobbar väldigt hårt och samspelt ändå lyckas Onyx ta sig igenom och göra mål på dagens målvaktsfantom James. Första period förlorar vi. Andra perioden steppar vi upp ytterligare ett steg och tänker inte ge Onyx någon lätt match. Bollarna och skotten haglar fram och tillbaka men två duktiga målvakter på vardera sida bommar igen. Rivan är den som först lyckas spräcka räddningssviterna. Tyvärr hinner Onyx kontra innan perioden är slut. Laget gör en sjukt imponerande andra period som slutar 1-1. Alla ska ha en stor applåd!!

Matchen mot Järna började också fördel Ik Standard då våran storspelande Kapten Vilmer gör ett glödhett mål. Vi håller ledningen tills kontring är ett faktum. Vi står upp otroligt bra, så bra att Våran debutant Ted skjuter oss till ledning. Så roligt att se Ted i Ik Standards färger och se hur han för sig ute på planen. Otroligt duktig! Välkommen till laget Ted. Vi hade en till debutant dagen till ära som vi välkomnar varmt, Melvin N. Du gjorde det så bra idag Melvin. Vi vinner alltså första perioden mot Järna med 2-1. Andra perioden blir en svagare historia trots många målchanser från vårt håll. Vi måste bli bättre på att skjuta i fart. Man hinner inte lägga upp bollen för att skotta loss, i innebandy går det fort. James hade det tufft I mål då flera mål kom in via "köks vägen". Vi lyckas få in ett tröstmål via vår starke centerspelare Rivan. Det var nog målet för dagen. Snyggaste på länge. Rivan lyckas knacka in en passning från Ted med backhand. Applåd på den. Vi förlorar andra perioden.

Mariefred, dagens sista match blir tuff. Flera spelare är trötta. Men spelarna vägrar ge upp trots skavanker här och var. Vi har sjukt många lägen på mål i matchen. Kapten Vilmer sliter och stångas hårt ute på sin kant, kommer till avslut som tyvärr går utanför. Likaså Rivan, Ted, Melwin och Melle hade möjligheter. Hade dom lägena suttit hade matchbilden kanske sett annorlunda ut. Vi kanske hade fått extra energi i våra trötta ben. Melle flyttas upp i centerposition och rör till det ordentligt för Mariefreds duktiga försvarare. Ville får det största läget någonsin med öppen kasse men skjuter utanför. I övrigt kämpade Ville hårt idag. Nästa gång Ville så sitter den! Karl hade det tufft ute på plan. Hans ben va trötta men Karl tuffade på och gjorde vad han kunde. Han markerade bort bortalaget med bravur!! Ted måste ha sprungit flera mil idag. Vilket hemåt jobb och ansvar han tog i sin första match. Imponerande. Nämnas ska såklart våra storartade tjejer göras. Milla och Jolie. Giganter på planen. Försvarsgeneraler! Tack för era insatser och eran hjälp idag. James insatser i mål ska också uppmärksammas. Bra jobbat keeper!

Vi är så stolta över er ska ni veta. Eran utveckling går rakt uppåt. Rivan visar ett otroligt fint uppförande i sammandraget. Han klappar om bortalaget när dom faller, likaså Kapten Vilmer och fler av er. Rivan är även duktig på att styra upp laget ute på planen. Han snackar där ute, ser till att alla har markering mm. Det är en roll som vi vill att flera i laget ska axla. Det är så viktigt med kommunikation. Vi måste ju också så här i sluttampen av sammanfattningen tala om att Milla äntligen fick utdela några berömda Millor på bortalagen. You got Millad haha super bra jobbat idag Milla!